Česta pitanja vezana uz fotografiranje proizvoda

Prva pomisao kad netko spomene fotografiranje proizvoda

Proizvodi namjenjeni za fotografiranje mogu poslati klijenti, kao i što mogu naručiti pick-up službu nakon što je fotografiranje završeno. Alternativno, možete koristiti našu “Pokupi i vrati” uslugu u kojem slučaju je na Vama samo da na primjeren i siguran način zapalirate proizvode, napravite packing listu a za sve ostalo se pobrinemo mi.

Kod količine slanja proizvoda gotovo i nema limita, posjedujemo dovoljno skladišnog prostora kako bi mogli primiti i 500+ proizvoda srednje veličine iako zbog sistematičnosti preferiramo da se takvo slikanje obavlja u inkrementima od 100 proizvoda zbog lakše i brže organizacije i sistematizacije.

Možete, a i ne morate. Ukoliko fotografiranje proizvoda za Vaš ecommerce sustav zahtjeva neke posebne rekvizite, nešto u skladu s politikom branda, naravno osjećajte se pozvanim poslati i rekvizite za takvo fotografiranje. Mi također nudimo uslugu nabavke rekvizita i pozadina u dogovoru s naručiteljem.

Naravno, sve Vaše ideje i sugestije su dobrodošle a i sami istražujemo Vaš brend kako bi se vizualna prezentacija proizvoda bila u skladu sa svime što radite. Također, nudimo i uslugu istraživanja tržišta pa možemo za Vas napraviti analizu što konkurencija radi bolje a što lošije pa zajedno donositi odluke.

Proizvode je potrebno kvalitetno osigurati kako ne bi došlo do loma prilikom transporta, dakle na taj detalj osobito obratite pažnju. Osim toga, popis proizvoda mora biti popratni dokument kako bi se olakšalo pripremanje za fotografiranje. A takav Vam isti i vraćamo, provjeren i ovjeren da su svi proizvodi prije slanja neoštećeni i prikladno zapakirani.

Proizvodi se povratno šalju čim klijent potvrdi da je sve u redu sa fotografijama, da nisu potrebne preinake i ponovno slikanje, i kada je, naravno, račun plaćen.

Iako slično pitanje kao i sa smjernicama branda, no nije isto. Apsolutno da, možete sugerirati između pozadina, stila fotografiranja, grupnih fotografija, “štiha” koji želite komunicirati i sve ostalo što Vaša kampanja šalje kao poruku.

Kod svakog fotografiranja proizvoda najprije sa klijentom provjerimo sve ključne elemente, pomno isplaniramo workflow, uključujemo klijenta u neke korake u tom procesu i vodimo se običajima pozitivne prakse profesije. Ponekad, klijent se jednostavno predomisli u vezi krajnjeg rezultata pa se session mora ponoviti, uvidimo do čijeg je propusta došlo no uvijek izlazimo u susret klijentu i odradimo posao najbolje moguće. Ako pak se svejedno kompletan photo session mora ponavljati, a nije uzrokovan našim djelovanjem mogući su neki dodatni troškovi. (no ovdje ne govorimo o ponovnoj naplati punih cijena već pokrivanju troškova koji su nastali ponavljanjem i troškova osoblja koje će taj dan/dane trebati biti na raspolaganju).

Obično, da. Dobrodošli ste pogledati kako napreduje tijek fotografiranja, iako zbog čiste činjenice da i mi ovo radimo po nekim parametrima / skicama, druženje sa klijentom može biti distraktirajuće. Trenutno, zbog mogućnosti transmisije virusa tvrtka provodi posebne mjere sigurnosti radnika i takva je usluga privremeno nedostupna.

Klijentu uvijek šaljemo prvih nekoliko fotografija kako bi nam dao svoj povratni utisak pa tek onda nastavljamo sa ostatkom, uvid u baš svaku fotografiju live skoro pa i nije moguć pošto se tijekom fotografiranja generiraju gigabajti informacija i fotografija je spremna nakon post produkcije koja se odrađuje po snimanju i fotografiranju.

Sastavljanje proizvoda nije problem, pošaljite proizvod koji želite fotografirati sa jasnim uputstvima i  mi ćemo to odraditi za Vas ili unajmiti kompetentno poduzeće koje to može odraditi. Ovakva vrsta usluge može generirati dodatne troškove.

Tako nešto uvijek i radimo. Zato smo i ovdje pred Vama, ne samo da pomažemo dobiti tehnički sterilnu fotografiju već i slijediti Vaš brand i potrebe vaših dizajnera koji će to koristiti u budućnosti.

Običaj je fotogrqafirati glavni izgled proizvoda + 3-5 fotografija detalja proizvoda, retuširanje i priprema za web shop na bijeloj pozadini. Ali u dogovoru sa klijentom dostavljamo i ostale formate, one spremne za tisak (kataloga, letaka, bannera) do onih koje će se koristiti kao dio dizajna vaše web stranice.

Svoj posao radimo predano, nikada nam nije cilj hvatati krivine i prečace kako “dostavili nešto” a često dajemo i više nego smo dogovorili. Možete koristiti naše usluge sa potpunim povjerenjem jer i naš je interes da se kasnije Vi ponosite odrađenim, a i preporučite našu uslugu kolegama poduzetnicima.

Prilikom dogovora o fotografiranju prizvoda nastojimo potpuno transparentno prezentirati predvidive troškove i prilagoditi se Vašem budžetu. Uvijek može doći do nekog manjeg nepredvidivog troška koji onda komuniciramo sa naručiteljem.

Poželjno je da se predomislite prije nego mi odradimo sav posao jer u tom slučaju plaća se redovna cijena novog fotografiranja, ili razlika u cijeni između onog što prihvaćate i onog što bi željeli fotografirano na novo.

Da, iz tog razloga i imamo pakete stalne suradnje gdje Vi primjerice plaćate paušal za godišnje 100 fotografija, a konzumirate to pravo nekoliko puta godišnje u manjim inkrementima, npr. 25 fotografija po sezoni. Na taj način osiguravate svoje mjesto u kalendaru i povoljniju cijenu usluge. Više o tome možete pročitati u izborniku USLUGE > CIJENE

Lokacija tvrtke je u Varaždinu, a proizvodi se mogu slati u naše skladište, direktno u studio 1 ili u studio 2. Uz “pokupi i vrati” opciju Vama kao klijentu je svejedno gdje se mi nalazimo jer u potpunosti ste lišeni briga oko logistike.

Oštećenja proizvoda prilikom transporta su moguća, kao i ona prilikom fotografiranja. Zato je imperativno važno da se dobro odradi pakiranje prije slanja i sa jedne i sa druge strane. Ovisno o tipu proizvoda možda ćemo od Vas tražiti potpis dokumenta u kojem ste upoznati da zbog fragilnosti predmeta koji nam šaljete može doći do nenamjernog oštećivanja, dok u protivnom mi snosimo troškove štete u slučaju nemarnog rukovođenja proizvodom od strane djelatnija.

Da, često je potrebno da se proizvod izvadi iz omota ili pakiranja kako bi aranžer što kvalitetnije pripremio kadar i kako bi se izbjegle nepoželjne refleksije svjetlosti. Čest je i slučaj da plastični omoti stignu sa naborima koji nikako neće biti estetski dobri za fotografiju pa se takvi omoti uklanjaju. Prilikom uklanjanja pakiranja, uvijek se tome pristupa sa maksimalnom pažnjom kako bi se, po mogućnosti, proizvod mogao vratiti u originalno pakiranje.

Nakon plaćanja usluge fotografiranja primate potpisanu i ovjerenu izjavu o prostorno i vremenski neograničenom pravu iskorištavanja fotografija, mi jedino zadržavamo pravo da nam poneka fotografija, ukoliko je prikladna, bude prikazana u portfelju, te da Vas se navede kao klijenta. Potpuno i apsolutno pravo korištenja fotografija imate samo Vi.

Hitno vam je? Svakako telefonski provjerite najprije u kojem najbržem roku po redovnoj cijeni možemo odraditi fotografiranje. Ukoliko smo prebukirani, pronaći ćemo za Vas mjesta i vremena (uključuje dodatne troškove kompenzacije, prekovremenog rada, i hitne logistike) kako bi dobili fotografije Vaših proizvoda po žurnom postupku i unutar željenih hitnih rokova.

Dobrim planiranjem nastojimo da se ne formira lista čekanja no postoje mjeseci (razne sezone darivanja, ljeto/zima) kada je očekivano veća frekvencija rada ali za sada nemamo organizacijskih problema i za svakog klijenta pronalazimo razumne rokove za izradu fotografija.

U pravilu, da, ukoliko nam dostavite fotografije proizvoda sa kojima je moguće raditi i prilagođavati ih, i to je jedna od usluga koju pružamo našim klijentima.

Sve naše fotografije fotografiramo i u RAW formatu kako bi imali mogućnost ukloniti neke potencijalne nedostatke nedostatke ili raditi korekcije u post produkciji. (*za isporuku fotografija klijentu i u RAW formatu mogući su dodatni troškovi)

Gdje je to moguće i prikladno, da. Posebice kod staklenih proizvoda, proizvoda koji stvaraju nepoželjne refleksije uvijek se koristimo metodom da što više odradi kamera toliko manje radi post produkcija a proizvodi izgledaju prirodnije.

Na stranici “Cijene” imate neke osnovne okvire kako se može kretati cijena po fotografiji ali preferiramo da taj dio komuniciramo sa klijentom nakon što dobijemo više parametara te uvijek gledamo i sugeriramo opcije koje su najpovoljnije za klijenta. Kombinacija je jednostavno previše i puno ovise “od slučaja do slučaja” da bi samo tako mogli iznjeti neku točnu cijenu.

Odgovor je – oboje. Naravno, ne istovremeno. Kod jednostavnih fotografija na bijeloj pozadini naplaćuje se po proizvodu, što uključuje i fotografije detalja dok se za neke druge tipove fotografija cijena formira sukladno željama o potrebama klijenta. Ovdje najviše imamo na umu nabavku rekvizita, modela, količinu rada na post-produkciji.

To je teško reći, trudimo se biti bolji razinom usluge i profesionalnošću, ne volimo i ne vodimo dumpinšku politiku no kod nas uvijek možete očekivati i overdelivery. Trudimo se uvijek da u konačnici imamo win win situaciju.

A eto, za nek’ se nađe 🙂

Kao što smo u jednoj od web sekcija naveli;

Kreativnost. Originalnost. Inovativnost. Dosljednost.

Naša misija u potpunosti je usmjerena da koristeći stečena znanja, analitičko razmišljanje i uz kreativno-umjetničku notu fokusirano pružimo najbolju moguću razinu usluge klijentu za najpovoljniju cijenu na tržištu.

Prije nego započnemo suradnju kratko nas informirati o Vašem asortimanu, popunite nam kratak upitnik o vrsti robe koja se fotografira kako bi nam pomogli u planiranju i bez mnogo komplikacija možemo početi suradnju.

Naravno, za Vas istražujemo tržište, domaću i stranu konkurenciju, vrstu proizvoda, educiramo se baš kao da bi Vaš proizvod kupili, a onda možemo predlagati kakva komercijalna fotografija je za Vas najprikladnija.

Možemo, ni mi ne volimo ispunjavati stotine redaka online obrazaca, dovoljno je da nas kontaktirate na 095 13 13 013 ili na info@fotografiranje-proizvoda.com i dogovori mogu početi.

Naručitelj je uvijek dio procesa fotografiranja, iako se sada to ne preporuča fizički, no od Vas zahtjevamo određena odobrenja u procesu fotografiranja tako da ćemo sigurno s Vama biti na liniji.

Da, odmah pri početku suradnje otvaramo za Vas poseban zapisnik, spis, u koji unosimo sve podatke koji se odnose na metode kojima fotografiramo Vaše proizvode. U takvom smo načinu rada, vjerujemo, jedinstveni jer od parametara fotografiranja bilježimo sve – od udaljenosti stativa, količine i pozicije svjetla, postavke svih foto uređaja, pa i post-produkcijske podatke. Takva organizacija omogućava nam da Vam i u budućnosti nastavimo pružati jednaku kvalitetu usluge, da radimo efikasnije i povoljnije za klijenta.

Studijski indoor prostor koji je namijenjen za fotografiranje proizvoda većih dimenzija može prihvatiti proizvod gabarite 2x2x2 metra, dok rotacijska platforma za 360° fotografiju može rotirati objekte od 1.5 metara promjera, a za još veće proizvode možemo organizirati fotografiranje na alternativnim lokacijama koje imaju pristup šlepera, viličara – ili na Vašoj lokaciji ukoliko transport proizvoda nije lako izvediv.

Za klijenta nudimo angažiranje muških i ženskih modela svih dobnih skupina a ukoliko nam to agencije sa kojima surađujemo omogućavaju nudimo i odabir modela. Prema potrebi angažiramo i kućne ljubimce.

Jednostavno. Ugovorno prenosimo prava korištenja i iskorištavanja fotografija na Vas, unutar maksimalnih mogućih pravnih okvira. Ukoliko je na fotografijama model / dio modela / više modela, od svakog se pribavlja pristanak i ugovor na Vaše ime.

Da, nabavljamo, u dogovoru s Vama koristimo ili Vaše rekvizite ili pomažemo u formiranju vizije pa tako i nabavci rekvizita za fotografiranje. Uvijek se možete pouzdati u našu kreativnu notu.

Ukoliko Vas nismo dovoljno uvjerili u naše kompetencije, pošaljite nam jedan proizvod i da, napravit ćemo Vam primjer, doduše sa tim primjerom ne dolazi komercijalna licenca i sva autorska i materijalna prava fotografije zadržavamo mi.

Možemo, iako preferiramo fotografiranje u našem studiu zbog optimizacije rada, već unaprijed definiranih parametara na koje možemo utjecati kako bi fotografija proizvoda bila što kvalitetnija, to skraćuje i ubrzava cijelokupan proces što direktno utječe na cijenu. Fotografija proizvoda odmah je u početku bolja, manje je posla u post-produkciji. Fotografiranje na terenu bi vjerojatno uključivalo i neku satnicu i putne troškove. No apsolutno je izvedivo.

I nama je cilj izgraditi kvalitetan i dugoročan partnerski odnos sa klijentima, to je uvijek win-win situacija jer se Vi kao klijent osjećate sigurnim u kvalitetu pružene usluge. Kakve god Vi planove imate, na nas možete računati dugoročno i kvalitativno dosljedno.

To, naravno, ovisi o broju proizvoda i tipu fotografije, no neke hitne stvari mogu se odraditi unutar 24 sata ukoliko već za to razdoblje nemamo ugovoren termin jednake hitnosti. Ovakva vrsta “hitnog fotografiranja” može biti nešto malo skuplja obzirom da se i fotografe i dizajnere treba dodatno platiti, a slučaju da je to razdoblje rezervirano za drugog klijenta tom klijentu ćemo ponuditi popust kao kompenzaciju za ustupanje termina.

Za plaćanja, načine plaćanja, modalitete koje možemo ponuditi najbolje je direktno nam se obratiti sa konkretnim slučajem no kao i na sve poslovne odnose naš tim ima uvjete poslovanja kojima se definiraju sve predvidive osnove jednog takvog poslovnog odnosa.

Iako je autorsko pravo neotuđivo i neprenosivo, prava korištenja – ona vremenski, prostorno i materijalno mogu biti određena. Vi kao klijent dobivate isključivo cijelokupna prava na korištenje fotografija, pa i pristanke modela. Svoje fotografije možete koristiti gdje i kada želite a i na način na koji želite njima raspolagati je u potpunosti na Vama. Nakon Vaše potvrde fotografija, plaćanja i prijenosa licenci mi više ne pitamo za to.

Fotografirati se može i nekoliko stotina proizvoda na dan, za tako nešto potrebno je odraditi kvalitetnu pripremu i organizaciju, primjerice da se grupiraju proizvodi za fotografiranje po dimenzijama, da se varijacije istog proizvoda fotografiraju na identičan način sa identičnim postavkama. Naš je pristup svakom fotografiranju proizvoda jednak, metodičan, logičan i pragmatičan, radilo se o 10 ili 100 proizvoda.

Ovako nešto može dosta ovisiti od proizvoda do proizvoda, mi ćemo Vam dati sugestije najbolje pozitivne ecommerce prakse, Vi odlučujete. Uobičajno je prihvatljivo da proizvod ima barem 4-5 fotografija koje uključuju ključne detalje i cijeli proizvod. Ponekad tih detalja na proizvodu ima više, ponekad treba teksturom, makro fotografijom potaknuti emocije kupca pa taj broj fotografija može varirirati i na više od samo 4 ili 5.

Fotografije se klijentu isporučuju prema prethodnom dogovoru, a to može biti neki čvrsti medij poput USB sticka, prijenosnog diska, ali u principu imamo dostatnu količinu serverskog prostora gdje dobivate posebnu ulaznu šifru a proizvode možete preuzeti 30 dana nakon finalizacije projekta. Procedura je jednostavna, kada Vi autorizirate i potvrdite fotografije, a odmah nakon plaćanja primate URL sa pristupnom šifrom.

Iako na prvo pogled fotografirati nešto na bijelom papiru sa obećavajućim kamerama mobilnih telefona već i od “stotinjak megapixela” može zvučati kao jako jednostavan in house uradi sam projekt, no krajnji ishod može itekako utjecati na odluku kupca prilikom traženja najboljeg ponuđača. Nije uvijek najjeftinija cijena okidač odluke o kupovini, baš naprotiv – danas svjedočimo da je potrebno sve više user experience stručnjaka koji pomno analiziraju svaku reakciju kupca, optimiziraju proces kupovine, prate kretanje pokazivača po ekranu, današnja tehnologija itekako daje visok stupanj mogućnosti razumjevanja kako nešto potiče emocije kod kupaca kada se spremaju kupiti neki proizvod. Ključan faktor ovdje je fotografija. Osim što profesionalna fotografija proizvoda pokazuje kupcu razinu Vašeg odnosa prema vlastitom poslovanju, dobru fotografiju proizvoda prati i povećana konverzija posjetitelja u kupce. Mi osim fotografiranja proizvoda nudimo post-produkciju kao zasebnu uslugu. To znači da možemo ponuditi da Vašu fotografiju “doradimo” maksimalno prema pozitivnim praksama ecommerce struke, no ne možemo jamčiti jednaku kvalitetu kao fotografiju koju sami odradimo od nule. Na kraju svega, trošak Vašeg vremena i improviziranja plus trošak post-produkcije može biti i veći od jednostavne odluke da stavite proizvode u kutiju i prepustite se nama.

Solo fotografija ili fotografija na bijeloj pozadini je fotografija jednog proizvoda sa bijelom ili transparentnom pozadinom te prirodnom sjenom, unificirana prema dizajnu Vašeg web shopa, trgovine koja se uglavnom koristi kao prodajna ili reklamna fotografija samo tog proizvoda. Grupna fotografija je primjerice fotografija nekoliko srodnih proizvoda, koja također može biti na bijeloj pozadini pa njome možete manipulirati u mnogo smjerova poravnatim sa Vašim marketinškim planovima ili može biti kompozicija proizvoda sa nekim rekvizitima pa vrlo prigodno može poslužiti i za objave na društvenim mrežama, oglasima i slično.

U našoj standardnoj ponudi imamo više boja i vrsta pozadina, najčešće korištene su bijela i crna. Od alternativa imamo više vrsta drvenih pozadina i tekstura, tekstilnih podloga, velura i tkanina, stakla, pleksiglasa, zrcala, gotovo sve što možete zamisliti, dok se možemo igrati i RGB svjetlima kako bi postigli željeni učinak. Pozadinama i podlogama samo mašta smije biti granica, i time se mi povodimo. Želite proizvod fotografiran sa dojmom plaže, dovesti ćemo kubik kvarcnog pijeska samo za Vas. 😉

Na ovo jednostavno pitanje nema jednostavan odgovor jer neke bi stvari razumjeli samo photography geek-ovi, a i oprema je stalno podložna promjenama kako bi dostojno pratili tehnološki korak i napredak foto tehnologije. Češće je tehnika bitnija od tehnologije. Možemo reći da nam je, za sad, nekako platforma odabira Nikon, rasvjeta stalna – pa čak i kada fotografiramo po danu, to se radi u zamračenim uvjetima i kontrolabilnim svjetlom, od pripomočnih materijala tu su desetci pozadina i podloga, rotacijske platforme, gelovi koji modificiraju svjetlost, tethering oprema, okidači na daljinu, veliki smo ljubitelji kvalitetnih stativa i dodatne opreme koja se kupuje da traje dugo i pouzdano. Sama aparatura ima svoj vijek trajanja, a leća imamo u nekoliko desetaka kombinacija.

Kompresija bez gubitka kvalitete, boje koje preslikavaju stvarne boje proizvoda, razlučivost fotografije dostatna za prikaz na svim ekranima, imenovanje fotografija, svi oni mikro faktori koji utječu i na pozicioniranje web trgovine na pretraživačima gledano iz aspekta brzine učitavanja, kvalitete ali i iz aspekta da fotografija kao takva bude primamljiva i kada korisnik gleda fotografije na google images.

Da, kada klijentu šaljemo fotografiju na odobrenje ona može biti manjih dimenzija i sadržavati vodeni žig u obliku našeg logotipa ili naziva Fotografiranje-proizvoda. To je jednostavno takva praksa i na jednu stranu gledano da se zaštiti rad, a i na drugu stranu gledano da se klijent slučajno ne zbuni kad upotrebljava fotografije pa na kraju završi sa fotografijom niže rezolucije, dimenzija i slično. Ako ništa drugo biti će označena kao DEMO fotografija.

Apsolutno maksimalnu moguću. Svjesni smo da je proizvod, ponekad i prototip poslovna tajna klijenta i čak i već poznate proizvode tako tretiramo. Prilikom sklapanja posla, kao klauzula ugovora ili kao poseban ugovor odnositi će se na čuvanje poslovne tajne. Poslovna tajna biti će točno definirana i prenosiva je na sve osobe koje će biti u doticaju sa proizvodom te ukoliko situacija zahtjeva, svaka će osoba involvirana u proces potpisati poseban ugovor o čuvanju poslovne tajne. (primjerice, takav model prakticiramo kada se radi o foto modelima, oni nisu zaposlenici poduzeća čime ne podlježu već prenesenoj obvezi čuvanja poslovne tajne za stalne zaposlenike)

Iako je slično pitanje onom fotografiramo li proizvode i na lokaciji klijenta, kad je to potrebno (nekretnine, radno okruženje, proizvodni pogoni…) terenski rad se podrazumjeva.

Uvijek. Sve su opcije otvorene prilikom inicijalnih dogovora oko načina suradnje. Tako i sve što olakšava posao za nas (a to je količina – jer nema višekratnog reproduciranja seta, možemo raditi u serijama…itd.) Vama će se direktno odražavati na cijenu rada. Kod takvih stvarnih pitanja smo vrlo jednostavni, pragmatični i transparentni.

Najprije da pokušamo potpuno pojednostavniti definiciju, 360° fotografija proizvoda je zapravo sekvenca fotografija istog proizvoda u jednom položaju fotografirana u jednakim rotacijskim pomacima. Takva fotografija omogućava posjetitelju da ima visoku razinu interakcije sa proizvodom i dokazano povećava konverziju. Je li jednostavna? Nije. Uzmimo primjerice pokret koji je definiran sekvencom od 24 “frejma” – svaka zasebna fotografija koja čini 360 kompoziciju MORA biti vrlo ujednačeno fotografirana, proizvod savršeno centriran kako ne bi došlo do skokova ili pomaka. Je li jeftina? Gledajući iz stajališta da imate jednu interaktivnu fotografiju izgleda da je, no gledajući iz stajališta da imate 24 fotografije koje kupcu pružaju ultimativan doživljaj proizvoda – nije, jer cijena koštanja kompozicije je manja od zbroja svake pojedinačne fotografije koje čine tu kompoziciju. Više o 360° fotografiji pisali smo u zasebnom blogu koji možete pročitati ovdje, 360, budućnost fotografije proizvoda. Takva fotografija danas više nije rezervirana isključivo za lidere u Vašoj niši, štoviše, u ovom segmentu potpuno možete parirati ili prestići Vašu konkurenciju. Veliki smo zagovornici 360° fotografije jer iza toga stoje mnoga istraživanja, a brojke koje ta istraživanja daju su fantastične. U generalno smo vrckavo kreativni i staviti ćemo suhi led za dramatičnost, doslovce ćemo živjeti Vaš proizvod, učiti o njemu i dati sve u svojoj mogućnosti da probudimo sva osjetila posjetitelja Vaše web trgovine a tima ga potaknemo na kupnju.

U pravilu, radije fotografiramo varijacije proizvoda jer su krajnji rezultati uvijek bolji od mockup vizualizacije varijacija. Ukoliko baš nije dostupan proizvod u svim varijacijama, da, moguće je napraviti preinake u post-produkciji, no nismo fanovi.

Da. Ovu ćemo temu također obraditi u posebnom blogu jer bi rado tu tvrdnju podkrijepili relevantnim istraživanjima, činjenicama i sama tema zahtjeva metodičko raščlanjivanje. Dovoljno je reći da kupac do stjecanja prvog dojma ima nekoliko milisekundi, u tim milisekundama vizualno skenira stranicu proizvoda kada dolazi i do odluke nastavlja li čitati i detaljnije pregledavati proizvod ili ide dalje. Može opis proizvoda biti najbolji u industriji, ali ako fotografija ne prati takav standard odvratiti će kupca prije nego dođe do čitanja tog vrhunskog teksta. Ovdje naravno ulogu i riječ ima cijelokupan dizajn stranice i korisničko iskustvo. Fotografija je definitivno usudimo se reći najveći pojedinačni postotak u tom složenom trenutku odluke.

Ime
Ime
Field is required!
Field is required!
Prezime
Prezime
Field is required!
Field is required!
Naziv tvrtke
Naziv tvrtke
Field is required!
Field is required!
Vaša e-mail adresa
Vaša e-mail adresa
Molimo upišite ispravnu e-mail adresu
Molimo upišite ispravnu e-mail adresu
Kontakt broj
Kontakt broj
Field is required!
Field is required!
Adresa web trgovine
http://
Field is required!
Field is required!
Pitanja i dodatni komentari:
Opišite Vašu web trgovinu i usluge koje trebate.
Field is required!
Field is required!
Suglasnost za korištenje kontakt podataka
Field is required!
Field is required!
Pridružite nam se na ovom divnom putovanju
NE šaljemo spam, šaljemo newsletter samo kada imamo nešto pametno i korisno za Vas
Field is required!
Field is required!

Koje usluge Vas zanimaju?

Molimo odaberite
Field is required!
Field is required!

Kako bi što kvalitetnije odgovorili na Vaš upit molimo Vas dodatne informacije o web trgovini

Broj proizvoda na web trgovini
Field is required!
Field is required!
Broj fotografija po proizvodu
Field is required!
Field is required!
Koliko ste zadovoljni postojećim fotografijama
1 - nismo zadovoljni, 10 - jako smo zadovoljni
Field is required!
Field is required!

Postavke kolačića

Neophodni

To su kolačići koji vam omogućavaju pregledavanje i korištenje web-stranice, kao i pristupanje sigurnim mjestima. Bez njih je nemoguće registrirati se i prijaviti se za korištenje neke usluge. Ovi kolačići ne prikupljaju korisnikove podatke za korištenje u marketinške svrhe ili za praćenje mjesta koja je korisnik posjetio na internetu.

Marketinški servisi

Kako bi lakše mogli komunicirati s Vama

Facebook messenger, Live chat, Mailer Lite

Analitički servisi

Kako bi mjerili učinkovitost funkcionalnosti naše web stranice

Google tag manager, Google analytics, Facebook pixel, Hotjar

Ostali